lunes, 28 de noviembre de 2011

4 MESOS DE GOVERN

Hem fet més en quatre mesos que altres en quatre anys. I no ens estem referint a les accions encetades sota el paraigües del pacte de govern com son la implementació de les zones vermelles, la reducció econòmica del cost polític dedicant els estalvis a emergència social, la reducció de la pressió fiscal o la implantació de mesures de creació d’ocupació, només ens volem referir en aquest escrit a les regidories de l’àrea de Benestar Social i atenció a les persones.
En la regidoria d’Igualtat Dona - Home, a banda dels actes escomesos per a la commemoració del 25 de novembre; Exposició desmuntant mites, engeguem un projecte teatral amateur amb dones i homes que culminarà en març, taller de defensa personal, lliurament de plantes i lectura de manifest, aprovació d’una moció a en el Ple de novembre a proposta del Consell Municipal d’igualtat dona Home, Estem acabant el Pla d’Igualtat d’empresa que presentarem properament.
Des de  la regidoria de Salut Pública hem dotat pressupostàriament la partida de recollida de gossos a la via pública i hem donat les instruccions per a recollir tots el animals, a l’hora que implementarem les colònies controlades de gats, hem resol les al·legacions presentades i hem aprovat de forma definitiva l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia i d’altre banda també hem realitzat més de 130 actuacions contra plagues d’insectes i rosegadors.
Des de la regidoria de Convivència i Ciutadania, a més del dia a dia, hem enfortit les relacions amb les entitats impulsant una taula d’entitats per a treballar la convivència, i hem engegat l'escola de ciutadania que varem culminar amb la conferencia de Najat El Hachmi que fou tot un èxit.
Des de la regidoria de Serveis Socials hem avocat molts esforços i recursos, i a més del dia a dia, hem impulsat la confecció del Pla Director per a la prestació, seguiment i avaluació de la Cartera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Hem desenterrat el Pla de Prevenció de drogodependències i hàbits saludables i l’hem treballat conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’aprovarem el proper mes  de desembre. Estem treballant per desencallar el finançament per a la construcció, des del sector privat, d’una residencia per a gent gran en el centre del poble. Hem realitzat una conferència a càrrec de la Dra. Gladys Wiliams vers els problemes d’aprenentatge de nens/es amb TEA i TDAH. Hem aturat desnonaments. Estem preparant els actes del 3 de desembre com a dia mundial de la persones amb discapacitat. Engeguem des de l’ajuntament la campanya a Santa Perpètua cap infant sense joguina. Estem preparant un casal d’estiu per a nens/es amb discapacitat. Volem encetar el Punt del voluntariat. Estem treballant per augmentar l’espai físic del  rober i els dies de lliurament de roba i aliments. Estem treballant en el projecte Santa Perpètua suma que treballarà de forma transversal el Punt d’atenció a les persones amb discapacitat, el Punt del voluntariat i l’Escola de ciutadania. Estem treballant per aconseguir implementar en el Castell de Can Taiò un Centre integral de recursos per a persones amb discapacitat. Hem engegat el programa de l’envelliment actiu per a gent gran amb més professionals i donant cobertura a les demandes existents i hem organitzat la Festa de la Gent Gran d’enguany.
Tot això ho hem pogut fet gràcies a les treballadores i treballadors municipals de la nostre àrea de gestió, però també, sens dubte, a la resta  de treballadores i treballadors de les distintes àrees que han col·laborat de forma eficaç amb nosaltres en benefici del conjunt de la ciutadania perpetuenca.
Plegats hem demostrat que hi altre forma de fer política. 
Francesc Rodríguez Claveria
Grup Municipal PCCA