domingo, 26 de febrero de 2012

PRESSUPOSTOS 2012

Son els primers pressupostos del govern en aquesta nova legislatura i com sempre hem dit, qui governa prioritza. Hem confeccionat un pressupost ajustat on hem prioritzat allò que forma part del pacte de govern. Hem impulsat uns pressupostos de quasi 30 milions d’euros, 1,6 milions inferior al de l’any 2011 degut a la davallada dels ingressos.
Cal destacar que això s’ha aconsegueix rebaixant l’IBI a més del 90% dels immobles, disminuïm la taxa de residus, sobre tot la comercial, en definitiva, reduint la pressió fiscal. Son uns pressupostos reals, ajustats i austers que donaran compliment a l’acció de govern i al pacte que la sustenta. I ho hem fet en contra d’algunes veus que deien que tindríem que acomiadar personal o altres que deien que tindríem de reduir els sous dels treballadors i treballadores. El seny que ha caracteritzat a PCCA tots aquest anys a l’oposició, i la voluntat i el compromís de tot l’equip govern per trobar solucions conjuntes a equacions, de vegades molt complexes, dona com a resultat..
uns pressupostos assenyats i que compten amb tots i totes per seguir treballant, en aquests temps tan difícils, pels perpetuencs i perpetuenques.
El Pacte de Govern se sustenta en tres pilars bàsics, els Serveis Socials; l’atenció a les persones és la nostre prioritat i la lluita contra l’exclusió social el nostre paradigma.Promoció econòmica; La implementació de politiques actives d’ocupació i la lluita contra l’atur. Serveis Econòmics; Millorar la capacitat d’ingressos de l’Ajuntament sense augmentar la pressió fiscal, dotant de major eficiència als departaments de Rendes, Intervenció i Tresoreria.
PCCA gestiona l’Àrea de Benestar Social i atenció a les persones, un total 2 milions d’euros dels que prop de 800 mil van destinats al SAD (Servei d’Ajuda a Domicili) mentre que hem destinat 80 mil euros a ajuts d’emergència social.